Богослужби 2019

во Црквата на Bottwarstr. 3 Stuttgart-Zuffenhausen

  Празник Датум и време
1    Бадник   Недела,     06.01.2019 - 11:30 часот  
2    Божиќ   Понеделник,   07.01.2019 - 11:00 часот  
3    Богојавление Водици   Сабота,   19.01.2019 - 15:00 часот  
4    Св. Атанасиј   Недела , 03.02.2019 - 11:30 часот  
5    Сретение Господово   Недела,    17.02.2019 - 11:30 часот  
6    Задушница   Недела,    03.03.2019 - 11:30 часот  
7    Тодорова Сабота   Недела,    17.03.2019 - 11:00 часот  
8    Благовештение   Недела,      07.04.2019 - 11:00 часот  
9    Велики Петок   Петок,    26.04.2019 - 20:00 часот  
10    Велика Сабота   Сабота,      27.04.2019 - 22:00 часот  
11    Велигден   Недела,    28.04.2019 - 11:00 часот  
12    Св. Кирил и Методиј   Недела,    26.05.2019 - 11:00 часот  
13    Спасовден  Недела,    09.06.2019 - 11:00 часот  
14    Варвара  Недела,    23.06.2019 - 11:00 часот  
15    Иванден  Недела,    07.07.2019 - 11:00 часот  
16    Св. Јован Крстител  Недела,    15.09.2019 - 11:00 часот  
17    Македонски светители Недела,    06.10.2019 - 11:00 часот  
18    Св. Апостол Тома  Недела,    20.10.2019 - 11:00 часот  
19    Задушница  Недела,    03.11.2019 - 11:00 часот
20    Свети Ѓорѓија  Недела,    17.11.2019 - 11:00 часот  
21    Пречист  Недела,    01.12.2019 - 11:00 часот
22    Свети Никола  Недела,    15.12.2019 - 13:00 часот

Посетувајте ги почесто Богослужбите, дојдете заедно да се помолиме на севишниот Бог.